10 de novembre de 1936

Bombardeig Naval
Creuer Canàries(Espanya)
Hora d'Inici 22:15

Localització Port
Factoria CAMPSA


La construcció del "Creuer Canàries" es va fer durant el Govern del general Miguel Primo de Rivera, va ser botat el 28 maig 1931.Es tractava d'un creuer tipus Washington de 10.000 tones de desplaçament, gairebé 200 metres d'eslora i 20 metres de màniga. La seva tripulació la componien 1.200 homes, i armava vuit canons de 203 mm i altres tants antiaeris de 120 mm.
Els treballs per acabar d'armar el Canàries es van dur a terme amb extrema rapidesa.  El primer capità que va tenir el nou Canàries va ser Francisco Bastarreche. El viatge de proves va tenir lloc el 16 setembre 1936.
La seva actuació al llarg de la guerra va ser decisiva per al domini del mar. Es va convertir en la més cèlebre unitat de la Marina de Guerra espanyola, de la qual va ser el seu vaixell insígnia durant gairebé quaranta anys, en què va patir no poques reformes per mantenir operatiu. Fins i tot amb la flota republicana de retorn a Cartagena, el Canàries no va limitar la seva activitat.
El 10 de novembre va bombardejar Barcelona. Fins al final de la guerra, l'única operació important va ser el bloqueig de Cartagena durant els últims dies de la guerra. Després de la guerra el Canàries patiria diverses modificacions fins a ser retirat del servei el 1975.


0 comentarios:

Publicar un comentario